Dentist.ro

  • 6 moduri de a obţine un zâmbet îmbunătăţit!
    Cum acţionează zmbetul hollywoodian? Tinde spre perfecţiune şi luptă pentru admiraţie, frumuseţe, putere şi, nu n ultimul rnd, pentru respect. Zmbetul perfect pe care l afişează şi l promovează divele cu atta nonşalanţă şi siguranţă n orice ocazie le deschide drumul spre succes. Iar nouă ne cştigă ncă din primul moment admiraţia. Ele au nteles un lucru foarte important n lupta pentru...
Sigilarea dintilor

Acum exista *sigilarea*,deci adio caria

Sigilarea dintilor-o tehnica inovatoare de prevenire a cariei

Se stie ca locul cel mai frecvent de aparitie al cariilor este suprafata lor retentiva, cea supusa procesului de masticatie.Aceasta datorita faptului ca santurile prezente pe suprafata dintelui creeaza o morfologie retentiva pentru resturile alimentare care sunt mai dificil de indepartart la simplul periaj.

Sigilarea este o metodă inovatoare care previne apariţia cariilor dentare cu până la 80 la sută.

Recomandam sigilarea dinţilor permanenţi: a premolarilor, dar mai ales a molarilor, de îndată ce au erupt în cavitatea bucală (în jurul vârstei de 6 ani erupe primul molar permanent). Sigilările se pot face şi mai târziu, condiţia fiind ca dintele respectiv să nu fie afectat de carie.

Sigilarea dintelui este o manopera neinvaziva, nu presupune efectuarea anesteziei sau folosirea frezelor.Este o tehnica cu un mare succes la copii ,fiind foarte bine tolerata de acestia.Conditia esentiala pentru a beneficia de sigilare este ca dintele/dintii respectivi sa nu prezinte nici un inceput de carie. Tehnica consta in efectuarea unui periaj riguros in cabinet cu o pasta speciala.

Apoi se aplica gelul adeziv pentru materialul de sigilare.Ultima etapa este aplicarea sigilantului si polimerizarea acestuia cu o lampa cu lumina speciala care-i permite sa-si pastreze calitatile in timp. Caracteristica acestui material este ca transforma zona retentive a dintelui intr-o suprafata usor de igienizat si ca elibereaza continuu fluor care se stie ca este un protector pentru smaltul dintelui .

Materialul de sigilare se mentine pentru aproximativ 2 ani,timp in care asigura o protectie impotriva cariei dentare. Eficienta sigilarii este data si de respectarea de catre pacient a masurilor de igienizare,efectuarea unui periaj optim. Se recomanda controale periodice si refacerea sigilarii la nevoie.

Atentie! Si adultii pot apela la sigilarea dintilor atata timp cat dintele respectiv nu a fost afectat de carie.

Last Updated on Sunday, 08 May 2011 18:54
 

Parerea ta conteaza

"Cabinetul stomatologic Oralmed este locul in care am fost intampinata intotdeauna cu zambete calde, amabilitate, profesionalism. Desi nu-mi vine sa cred, am ajuns la concluzia ca poti veni la dentist cu placere. Atat eu cat si sotul meu vom merge regulat la cabinet pentru o igienizare corespunzatoare cat si pentru rezolvarea problemelor viitoare."

dna. Ionela Benescu, Bucuresti

"Eu vin la Oralmed deoarece odata cu prima vizita am intalnit aici atmosfera calma, profesionalism si mai ales respect fata de timpul meu. Apreciez de fiecare data calitatea si bunul simt gasit aici."

dl. Victor Ionescu, Bucuresti

"Ambianta calda ... de familie, fara dureri, fara timp pierdut...; Mi-a placut. Dentist bun!"

dl. Ciprian Dumbrava, Bucuresti

"Candva aveam probleme cu dintii. Acum problemele sunt demult rezolvate si vin cu placere din cand in cand la control. Cabinetul e super!"

dra. Miruna Costea, Bucuresti